DIGITALE LEEROMGEVING

Nieuwe module Cataract daagt aiossen uit

  • 5 min.
  • Opleiding

De eerste digitale leermodule voor aiossen Oogheelkunde is een feit. De module Cataract kwam er dankzij het project Opleiden 2025 van de Federatie Medisch Specialisten. Volgende modules staan al op de planning.

Illustratie (kleur) aios die digitale leermodule volgt op tablet
Beeld: XF&M

Tot 2021 was de toetsing in de opleiding Oogheelkunde vooral summatief. Een aios Oogheelkunde moest keihard stampen om de boekjes van The American Academy of Ophthalmology in het hoofd te krijgen. Ingewikkeld, want als eerstejaars moest je bijvoorbeeld al kennis opdoen over cataractchirurgie terwijl je daar nog niet aan toe was. Inmiddels is de toetsing meer formatief georiënteerd. Met een voortgangstoets wordt inzicht gegeven in de kennisontwikkeling van de aios over de onderdelen van de opleiding en door de jaren heen. Om de opleiding Oogheelkunde te moderniseren was er nog een wens: dat de aios lesstof tot zich kan nemen op precies het moment dat hij of zij eraan toe is.

Veel mogelijkheden

Die ambitie heeft het NOG nu voor het onderdeel cataract kunnen realiseren. Dat is mede te danken aan de Federatie Medisch Specialisten en het project Opleiden 2025. Daarmee ondersteunt de Federatie de wetenschappelijke verenigingen die een kwaliteitsslag willen maken met

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?