Overzicht

Snellenpenning uitgereikt

  • 9 december 2023

Op 10 november 2023 hebben prof. dr. Aniki Rothova (Erasmus MC) en prof. dr. Arthur Bergen (Amsterdam UMC) de Snellenpenning in ontvangst mogen nemen voor hun bijzondere werk voor de oogheelkunde.

Foto (kleur) Aniki Rothova, Joke de Boer en Saskia Imhof
V.l.n.r.: hoogleraren Aniki Rothova, Joke de Boer en Saskia Imhof
Beeld: eigen archief AR

De Oogarts sprak met Rothova over het winnen van de prijs: ‘Ik ben erg blij en ook trots op de Snellenpenning. Ik zie het als dé waardering voor mijn loopbaan als oogarts. Mijn missie was om iets essentieels voor uveïtispatiënten te betekenen door een verbetering te brengen in zowel de diagnostiek als therapie. Of als verbetering niet meer mogelijk was, de patiënt bij te staan in de weg naar slechtziendheid of zelfs blindheid. Met als doel om te zorgen dat de goede periodes zo lang mogelijk waren, te helpen met de beslissingen omtrent therapie en te anticiperen op de mogelijke complicaties en deze te voorkomen.’

De Snellenpenning wordt sinds 1958 iedere vijf jaar uitgereikt aan Nederlandse oogartsen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de oogheelkunde. De symposiumcommissie voor 2023 bestond uit prof. dr. Saskia Imhof en prof. dr. Joke de Boer.