NOG-STANDPUNT

Behandeling van progressieve myopie op kinderleeftijd

  • Nieuws
  • Voor u geselecteerd

De werkgroep Kinderoogheelkunde, de Corneawerkgroep en de Expertise Groep Myopie van het NOG hebben een gezamenlijk standpunt voor de behandeling van progressieve myopie gepubliceerd.

De wereldwijde toename in prevalentie heeft ertoe geleid dat het wetenschappelijk onderzoek naar myopie in een stroomversnelling is geraakt. De uitkomsten zijn echter niet altijd eenduidig en vertaling naar de klinische praktijk is daarom lastig. Het NOG constateerde dat er bij zorgverleners onvoldoende duidelijkheid bestaat over de aanpak van progressieve myopie bij kinderen.

Het NOG stelde daarom een panel samen van Nederlands oogartsen die elk vanuit hun eigen achtergrond een bijdrage leveren aan deze discussie. Het panel formuleerde op basis van klinische ervaring en recente wetenschappelijke data adviezen voor de behandeling van myopie in Nederland. Het is de bedoeling dat, parallel aan de verwachte kennistoename, het NOG-standpunt uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardige richtlijn. Het standpunt is afgelopen december gepubliceerd en te vinden op NOG-website (www.oogheelkunde.org).