YOFS

Vijf initiatieven om uw praktijk te verduurzamen

  • 1 min.
  • Duurzaamheid

Op het ESCRS-congres 2023 in Wenen lanceerden de ESCRS Young Ophthalmologists For Sustainability (YOFS) een campagne met vijf concrete initiatieven om de oogheelkundige praktijk te verduurzamen. De initiatieven worden onderschreven door de ESCRS en oogartsen kunnen er per direct mee beginnen.

Foto's (kleur) behandelkamer

1. Zet de ventilatie dertig minuten voor de operatie aan

Door de OK-ventilatie continu te laten draaien – ook ’s nachts en in het weekend – wordt elektriciteit verspild en is de CO₂-voetafdruk van uw praktijk onnodig groot. In plaats daarvan kunt u de ventilatie buiten werktijden uitschakelen. Studies tonen aan dat dit dezelfde infectiebeheersing biedt als continu gebruik. Bespreek dit met het infectie-controleteam van uw ziekenhuis of chirurgisch centrum.

2. Gebruik sponsjes spaarzaam

Als uw handen zichtbaar vuil zijn, is een chirurgische borstel de oplossing. Dit is alleen nodig voorafgaand aan de eerste operatie van de dag. Als uw handen niet zichtbaar vuil zijn, tonen studies aan dat u geen borstel nodig heeft om patiënten te beschermen tegen infecties. Wassen met alleen alcohol is voldoende en bespaart bovendien veel water.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?