LIVE WEBINAR OP WOENSDAG 7 DECEMBER VAN 20.00 TOT 21.00 UUR

We moeten verduurzamen, maar hóe?

  • 2 min.
  • Webinar

Veel oogartsen hebben vragen over de manier waarop ze veilig duurzame oplossingen in hun oogheelkundige praktijk kunnen doorvoeren. Oogarts Sjoerd Elferink bedacht samen met de redactie van De Oogarts een op de praktijk gericht programma voor een live webinar waarin oogartsen handvatten hiervoor krijgen aangereikt en vragen kunnen stellen over de implementatie.  Aanmelden voor het webinar kan hier.

Portretfoto (kleur) Sjoerd Elferink
Beeld: Hans Verstegen

Voor Elferink is het duidelijk: ook oogartsen hebben de verantwoordelijkheid om hun werkzaamheden te verduurzamen en te voldoen aan de doelstellingen van de Klimaatwet. ‘Op de manier waarop we nu individuen behandelen, creëren we ziektelast voor de maatschappij. Onder andere omdat we niet circulair werken en veel broeikasgassen uitstoten. We moeten hier oplossingen voor vinden, want onze huidige manier van werken is niet houdbaar’, vertelt Elferink.

Als medeoprichter van de Projectgroep Duurzame Oogheelkunde (PGDO) van het NOG krijgt Elferink veel vragen van collega’s over hoe zij hun oogheelkundige praktijk kunnen verduurzamen. ‘Ik verwijs dan naar de best practices van de PGDO op de website van het NOG die duidelijk aangeven welke aanpassingen er nodig zijn. Maar het doorvoeren van de logistieke veranderingen die verduurzaming vereist, kan in de praktijk nog best lastig zijn.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?