RESULTATEN LEZERSONDERZOEK 2023

De Oogarts scoort een 7,7

  • 1 min.
  • Redactie

Begin 2023 hield de redactieraad van De Oogarts een lezersonderzoek om na te gaan of de redactionele inhoud nog steeds overeenkomt met de behoeftes van de lezers. Uit de resultaten blijkt dat De Oogarts goed gelezen wordt. Verder hebben lezers interessante suggesties voor onderwerpen aangedragen.

Welke oogheelkundige onderwerpen in De Oogarts vindt u belangrijk? Hoe intensief leest u een nummer van De Oogarts? En welk rapportcijfer geeft u De Oogarts en andere Nederlandstalige oogheelkundige tijdschriften? Dit is een greep uit de vragen van de online-enquête die in februari 2023 onder lezers werd gehouden. In totaal beantwoordden 67 lezers de vragen. Van de deelnemers was 84 procent oogarts. Dit is inclusief oogartsen in opleiding en oogartsen in ruste. Andere deelnemers waren onder meer optometrist, verpleegkundige of orthoptist.

Waardering en suggesties

De respondenten waarderen De Oogarts met een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. Uit het onderzoek blijkt verder dat 68 procent van de respondenten vrijwel alle tot de helft van de artikelen leest. Artikelen over het NOG en beleid, artikelen over wetenschappelijk onderzoek of innovaties en

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?